Pappan begär polishämtning av syskonen i Kristianstad

Print Friendly, PDF & Email
Foto. Mariah Talbot

Den 7 augusti skulle mamman ha lämnat sina tre barn till pappan som misstänks förgripa sig på dem. Flera oros- och polisanmälningar har gjorts, från olika håll. Socialtjänsten ignorerade dessa och rekommenderade att pappan skulle få vårdnaden. Tingsrätten följde deras rekommendation. När barnen tidigare vägrat att åka till pappa så har mamman fått böta – totalt ca 100.000.

Barnen överlämnades inte den 7 augusti.
Pappan har nu stämt mamman.

Han yrkar på:
1. Verkställighet och utdömande av vite i enlighet med (mål nr XXX)  som vann laga kraft 2019-07-31.

 1. Beslut om nytt datum för överlämning och beslut om höjt vite, förslagsvis 100 000kr/barn.
 2. Beslut om polishämtning om barnen inte lämnas ut enligt punkt 2, alternativt beslut om omgående polishämtning exkluderat punkt 2.
 3. Att medlare inte tillsätts för att snabba upp processen.

I sina slutord skriver han bland annat att ”Då det är ont om tid och skolan börjar nästa vecka yrkas på skyndsam hantering utan sammanträden och medlare.”.

Inlagan till Tingsrätten avslutar pappan med:

Kostnader hittills:
Dagslön: 1500 kr
Antal nedlagda timmar: 8
Ersättningsanspråk hittills: 1500kr

Pappan har inget juridiskt ombud utan för sin egen talan

Jag fortsätter att följa dessa barn.

Tidigare inlägg om dessa barn:
6 augusti 2019 Akut situation för barnen i Kristianstad
23 april 2019 Mamman vädjar om hjälp
20 mars 2019 Jag utmanar media
27 februari 2019 Stor sorg
9 februari 2019 Massor med styrka
6 februari 2019 Andra och sista rättegångsdagen
5 februari 2019 Första rättegångsdagen
25 januari 2019 Nämndemannen nickade till 
23 januari 2019 Domare utan barnperspektiv
5 december 2018 Protesterna når fram
23 oktober 2018 30.000 i böter varje helg

 

Share

3 reaktioner på ”Pappan begär polishämtning av syskonen i Kristianstad”

 1. ”Socialtjänsten ignorerade dessa och rekommenderade att pappan skulle få vårdnaden” sen när har socialtjänsten fått så mycket makt när de i tusentals fall visar på en total inkompetens och går på ”personliga åsikter” och inte åkallar experter som barnpsykologer och doktorer? När ska vi sluta ge makt åt socialtjänstsekreterare som har 0 kompetens och massor med makt, vilket alltid är en farlig kombination. #vaknaupp #kejsarensnyakläder

 2. Alltså…. Jag finner inga ord… 😓
  Jag har haft med socialtjänsten i Kristianstad och göra princip sen jag föddes….
  Har tyvärr det än idag, och jag har aldrig någonsin träffat på så inkompetenta människor!!!

  Jag HOPPAS att barnen får komma ifrån sin pappa, detta är under ALL KRITIK!
  Dom leker med barnens liv…. Fy fan!!!

 3. Har så rätt så rätt. En myndighet som agerar polis åklagare utredare och domstol. Hur lång är utbildningen att bli socialsekreterare? Och hur djupt har dom grävt i dennes förflutna för att en person ska få ett så viktigt uppdrag där en person eller två, kan ta ett barn från en mamma eller pappa baserat på en utredning sår ingen av parterna hörts och berättat sin vertion om saken. Att Ta, ( frihetsberöva) ett barn eller vuxen är det mest allvarliga sak man kan göra enligt svensk lag. Varken polis, utredare åklagare har friheten att bestämma detta på egen hand. Och absolut inte utan insikt från andra myndigheter eller media. ( deras utredning granskas ej) En förtroendetjänst utom allt rimligt tvivel. Undrar hur en riktig åklagare ser på detta? Föringången i rätts systemet. Trots sin dyra och ytterst svåra o långa utbildning. Att inte soc.. Trots alla år av skandaler genom alla år fått något stopp, ändring förbättring, vad som helst,är ett mysterium. Men om en socialarbetare nu har denna diplomat makt. Tycker jag att dom själva kan ställa sig upp och bestämma att ta på sig personligt ansvar för dessa omhändertagande av barn. Alla föräldrars lidande,konsekvenserna detta resulterar i för alla drabbade. Fråga barnet i fråga vid 18års åldern med ”utredningarna” från soc framlagda. Tyckte du att det va rätt att sociala myndigheterna tog dig från mamma och pappa, satte dig hos en annan familj fråntog dig den enda uppväxt och familj du någonsin kommer ha.? 26000kr minimum i mån fick din fosterfamilj i mån. 0kr fich din mamma o pappa i stöd, hjälp i detta fallet. Ta på er personligt ansvar vilket inte borde va något problem om utredningar och dessa ytterst viktiga beslut är grundade på fakta moral. I nästan alla fall, är det barnens mamma o pappa barnet känner mest trygghet hos, varför sätter man inte in stöd i form av en socialarbetare som är heltid hos familjen. Lär berättar, rättar familjen i stället för att slänga ut 26000kr som med avdrag m. m är mycket mer. På en helt okänd familj för det drabbade barnet när planeringen hela tiden ska vara att barnet ska tillbaka till sin biologiska familj igen när hemmet är tryggt och föräldrarna är godkända av soc.?? Kan bara avsky er moral och hata er som indevider, dåliga människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *