211 dagar har gått sedan sist

När Anna kom till skolan i fredags för att hämta Elias så gick hans kompisar runt och letade efter honom. Men de hittade honom inte. Skolpersonalen hade gömt honom. Till Anna sade de:
– Om han ser dig så kommer han att vilja gå hem med dig.
Att Anna hade domen med sig spelade ingen roll. Skolpersonalen gömde honom ändå. Elias fick inte ens säga hej till sin mamma.

Enligt dom från 2018 har Elias rätt att träffa sin mamma varannan helg. Denna dom fastslogs även för några veckor sedan då pappan försökte stoppa allt umgänge med mamman. Han förlorade.  Trots detta har pappan saboterat umgänget genom att bland annat hämta Elias tidigare från skolan de dagar då Anna skall hämta.

Elias har inte fått träffa sin mamma ordentligt under de senaste 211 dagarna. Det enda som pappan tillåtit är två en-timmes träffar.

Pappan fortsätter trotsa domen med hjälp av socialtjänst och skola. De har valt att ignorera både den senaste domen och de nio vittnen som ställde sig bakom Elias under rättegången i maj. Bland dessa fanns läkare, barnläkare, barnpsykolog, läkare/psykolog och fd vålds- och sexualbrottsutredare. Skadorna på Elias kropp är väldokumenterade. Elias har också varit tydlig med att det är pappan som förorsakar skadorna och han har till och med visat hur övergreppen går till. Vittnena har gjort både oros- och polisanmälningar som ignorerats av socialtjänsten på Östermalm.

Enligt senast domen framgår att ”Elias vill träffa sin mamma och att det råder en nära relation mellan mor och son. Elias vill umgås med sin mamma och det finns inget som visar att Anna brister i sin omsorgsförmåga. Elias känner inte oro över ett umgänge med modern.”

Vad händer med en 8-årig pojke som nu får höra att hans mamma är monstret?
Vad händer med hans verklighetsuppfattning?

Ni som i största välmening skriver ”skaffa bra advokat, polisanmäl, anmäl till IVO” mm, ni ska veta att allt detta är gjort – och lite mer därtill. Det Anna behöver nu är ett ❤️ som kommentar så att hon känner ert stöd och er kärlek och orkar fortsätta kämpa för Elias.

OBS! Anna & Elias är fingerade namn.

Tidigare inlägg om Anna & Elias:

6 reaktioner på ”211 dagar har gått sedan sist”

  1. Jag har följ era uppdateringar kring detta tragiska ärende, har ni funderat över att lämna in föreläggande om verkställighet till berörd domstol? Om vite döms ut borde pojken få större möjligheter att äntligen få umgänge med sin mamma och ifall pappan fortsätter att vägra umgänge kan hans förmåga att tillgodose relationen mellan sonen och mamman starkt ifrågasättas.

  2. Jag har följt detta ett tag men inte fått ta del av domen, dvs hur tingsrätten dömde i målet (gärna målnummer)

  3. Förhindrat umgänge och tiden går…. Ny stämningsansökan och krav om hänsyn till barnets vilja. Pojken blir äldre för varje dag och hans vilja kan snart inte förbises. Ge inte upp. Har egen lång erfarenhet och vet att detta kommer bli bra❤️Och så länge du kämpar så vet barnet detta. Det går att få ett tryggt barn med endast en som går igenom eld och är sund och kärleksfull.

  4. Varför är inte fallet överklagat till hovrätten? Det är ju rätt uppenbart att tingsrätten gjort en felaktig bedömning i målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *