Akut läge för syskonen i Kristianstad

Foto: Mariah Talbot

PROTESTERA FÖR ATT  DE SKA FÅ BO KVAR HOS MAMMA

Minns du de tre syskonen i Kristianstad?

Trots flera vittnen som hört barnen berätta om pappans misshandel och övergrepp så gav tingsrätten honom vårdnaden. Vi var flera som bevittnade rättegången. Domen har överklagats men hovrätten beviljar inte prövningstillstånd. Detta innebär att syskonen nu ska till pappa. Enligt domen ska de inte få träffa sin mamma på tre månader.

OBS! Det finns INGEN som pekar på att mamman skulle vara olämplig, bortsett från pappan.

Nu behöver jag din hjälp.
Socialtjänsten kan ingripa trots dom.
Hjälp till att protestera.
Det tar bara tre minuter…

Mer information om detta fall finner du här.
Läs exempelvis mammans vädjan om hjälp här.

Nedan finner du ett utkast. Ändra gärna texten i mailet men använd samma ”ämne”. På så vis kan vi räkna hur många som protesterat.
cc: går till ansvarig utgivare på de största dagstidningarna.

Till:
kommun@kristianstad.se
cc:
Peter.wolodarski@dn.se;anna.careborg@svd.se;thomas.mattsson@expressen.se;lenak.samuelsson@aftonbladet.se;protest@barnsrattsskydd.se

Ämne: Låt syskonen bo kvar hos sin mamma 

Jag protesterar mot tingsrättens dom som ger pappan vårdnaden om de tre barnen trots att de berättat om den misshandel och de övergrepp han utsatt dem för.

Jag kräver att socialtjänsten tar barnen på allvar, likaså de experter som gjort oros- respektive polisanmälningar mot pappan. Jag kräver att ni agerar kraftfullt för att barnen skall få bo kvar hos mamman.

Socialnämndens ordförande Radovan Javurek vet vilka tre syskon detta rör. Agneta Bravélius, BRY – Barns Rättsskydd har informerat honom om barnens identitet.

Mer information om denna protest finner ni här:

Akut läge för syskonen i Kristianstad


Jag ser fram mot ett positivt besked.

Med vänlig hälsning,

 

 

7 reaktioner på ”Akut läge för syskonen i Kristianstad”

  1. Gång på gång får vi bevis för att det är förövaren som domstolarna håller om ryggen. Ofattbart att så får ske när det är uppenbart att barnen farit och far illa, mamman lider för barnens skull och blir själv misshandlad inte bara av ex utan också av vårt rättsväsende. Myndigheters inkompetens framstår som solklar för de flesta av oss, men ingen domstol vågar?? ifrågasätta och motsätta sig deras uttalanden. Något måste ske, inte snart utan OMGÅENDE.

  2. Låt barnen vara kvar hos sin mamma .
    Låt barn komma till tals och se barnet eller barnen ur barnperspektivet .
    Om nu barn upplever att mamman är tryggheten ryck inte ifrån dom den tryggheten kan bli förödande konsekvenser för barnen vem ansvarar för dom konsekvenserna

    1. Det sker hela tiden. Inte bara i rätten utan även i kommunerna, dvs socialtjänsten. Jag är en ensamstående mamma som kämpar för min dotter. Även fast det finns flera bedömningar gjorda och orosanmälningar från BUP, närhälsa och förskola så är pappans ord lag. Ingen med bestämmanderätt tar hänsyn till varken mig eller min dotter. Pappan har även framfört skriftliga hot gentemot mig och mina föräldrar men ingen tar mig på allvar. Sitter i möte efter möte men allt som planeras vägras av pappan. Då är det jag som ska ändra på allt för hans skull. Barnets perspektiv finns inte på kartan. Pappans behov och rätt går före dotterns i alla lägen. Vart är vi på väg? Hur länge ska man orka kämpa?

  3. Har mailat nu. Vi är många som varit med om liknande. Det är så sjukt allting. Hoppas denna kommuns socialsekreterare tar sitt förnuft och skaffar kunskap om hur dessa människor fungerar. Kram till alla som kämpar och bryr er.barnen ska veta att inte alla blundar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *