Är BRY i Almedalen?

Foto: Mariah Talbot
Foto: Mariah Talbot

Nope!
Vi är inte i Almedalen i år heller.
Sedan många år finns där ett barnrättstorg dit de redan frälsta beger sig. Där diskuteras problemen år ut och år in utan att någon faktisk förändring sker för barnen.

Men visst skulle det vara intressant att möta Stefan Löfven och fråga honom varför han fortfarande inte svarat på mitt ”öppna brev” som publicerades i Aftonbladet i mars i år. Jag skulle också gärna vilja fråga Åsa Regnér varför vi inom BRY – Barns Rättsskydd inte ens får svar på våra mail.

Eftersom politikerna inte tar barnens akuta situation på allvar så tror jag personligen att det är dags för revolution – #BRYrevolution. Istället för att åka till Almedalen lägger vi krutet på att informera och inspirera gräsrötterna.  Vi sprider vårt budskap genom sociala medier. Jag är mest aktiv här och på vår Facebook-sida. Läs även till exempel min debatt artikel i Expressen, eller min artikel i Nyheter24.se så förstår ni varför jag uppmanar till revolution. Vi har blundat alltför länge för att barn utsätts för både misshandel och sexuella övergrepp i vårt eget land. Situationen har gått helt över styr. De barn som berättar blir oftast inte trodda eller tagna på allvar. Det betyder att de inte får den hjälp de behöver och många av dem tvingas stanna kvar hos föräldrar som förgriper sig på dem eller misshandlar dem. Problemet är omfattande och situationen är akut!

Mitt mål är att sprida informationen till så många som möjligt. När flera går samman mot ett och samma mål så blir vi en maktfaktor. Då kan vi skapa förändring.  Jag är tacksam för alla som hjälper till.

Vill du veta mer om vad du kan göra? Mer info finner du här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *