Barn utsätts för övergrepp i onödan!

Foto: Mariah Talbot
Foto: Mariah Talbot

Igår skickade jag ut detta pressmeddelande.
Nu blir det spännande att se vem som nappar 😉

Barn utsätts för övergrepp på grund av att orosanmälningar ignoreras och riskbedömningar negligeras! Bara en tidsfråga innan vi har ett nytt fall liknande Yara eller Engla. 

En mamma polisanmälde nyligen socialtjänsten i Sundsvall för grovt tjänstefel. De ignorerade en anmälan om sexuella övergrepp mot barn 2013. Den misstänkta mannen dömdes i fredags till 3 år och 6 månaders fängelse för bland annat våldtäkt mot barn. Brotten har till större delen begåtts tiden efter att orosanmälan gjordes. Den nu dömde mannen arbetade dessutom som kontaktperson inom socialtjänsten. De utsatta barnen mår idag mycket dåligt.

Vi kan inte låta bli att tänka att barnens lidande hade kunnat besparas om socialtjänsten hade agerat på den orosanmälan som gjordes 2013.

Det här är långt från det enda fallet där barn drabbas hårt på grund av de mycket allvarliga bristerna inom socialtjänsten runt om i landet. Både Monica Dahlström-Lannes och jag får varje vecka nya samtal från förtvivlade föräldrar som inte får hjälp att skydda sina barn. Vi har båda skrivit ett flertal artiklar genom åren.

Monica skrev redan 2014 om flickan som omhändertagits av socialtjänsten på vaga grunder. Trots att 5 myndigheter kritiserat socialtjänsten så händer ingenting. Idag har denna socialtjänst fått kritik av ytterligare 2 myndigheter, sammanlagt 23 gånger av 7 myndigheter i samma ärende men INGEN FÖRÄNDRING sker.

Jag själv skrev öppet brev till Stefan Löfven som publicerades i Aftonbladet i mars i år. Där berättade jag om Emma 18 år som tagit livet av sig då ingen myndighet tog hennes situation på allvar. Jag ville veta vad han tänker göra för att lösa den allvarliga krisen inom socialtjänsten. Brevet är fortfarande obesvarat. Ett barn per vecka tar livet av sig här i Sverige…

Barn efter barn offras. INGEN bryr sig!

Vi bjuder nu själva in oss till er för att berätta mer.

Tycker du att det är bra att jag belyser bristerna i barns rättsskydd?
Vill du hjälpa mig att skapa ett tryggt samhälle för våra barn?
Dela då mina inlägg i ditt kontaktnät och stöd BRY – Barns Rättsskydd genom att bli medlem. 
Ju fler vi blir desto större maktfaktor blir vi.
Ju mer pengar vi får in desto större resurser kan vi frigöra.
Tack för att du BRYr dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *