Följetongen om Amelia – del 1

Känsliga läsare varnas!

– Mamma, du måste verkligen kolla rumpan noga. Min pappa tittar alltid jättenoga och pillar alltid bort alla hårstrån jag har där, säger Amelia 7 år.

Det var bland det första hon sa när hon kom hem till mamma för några dagar sedan. Egentligen bor hon hos sin pappa. Hon får stanna hos mamma två veckor. Sedan ska hon tillbaka till pappa igen. Själv förstår hon inte varför hon inte får bo hos mamma och sina syskon hela tiden. Hon har ju berättat vad som händer hos pappa! Hon har inte bara berättat för mamma och sina syskon. Hon har även berättat för mormor, farmor, moster Lena, farbror Stefan, ja Amelia tycker själv att hon har berättat för hela världen. Även för de som hon aldrig tidigare har träffat. Amelias syskon får bo hos mamma hela tiden, för de har en annan pappa.

Varje gång Amelia ska åka tillbaka till pappa protesterar hon. Hon får ont i magen och känner sig sjuk. Hon slingrar sig och sliter sig ur de grepp som tvingar in henne i pappas bil. Varför är det ingen som lyssnar? Hon har inte bara berättat med ord utan när ingen förstår henne så har hon tagit till andra medel. Hon har ritat teckningar och använt dockor för att visa hur han gör.

Vad Amelia inte riktigt vet är att hennes mamma har kämpat under flera år för att skydda henne. När det gick upp för henne att Amelia var utsatt för övergrepp av pappan gjorde hon allt man ska göra. Hon kontaktade både socialtjänst och polis. När ingen tog hennes oro på allvar såg hon ingen annan utväg än att ta barnen med sig utomlands. Hon åkte till sitt andra hemland, där de kunde få stöd och hjälp. Mamman tyckte inte hon behövde be pappan om tillstånd i en sådan situation. Hon bara stack. De behövde lugn och ro. Det kostade henne vårdnaden. Hon har nyss förlorat ännu en rättegång i tingsrätten. Advokatkostnaderna är uppe i över 300 000:-. Rättshjälpen är slut.

Snart har halva tiden hos mamma gått. Nu på söndag är det bara en vecka kvar. Sen ska hon tillbaka till pappa igen. Tillbaka till helvetet. Tillbaka till att vara sin pappas älskarinna. Amelia är som sagt bara 7 år gammal och detta utspelar sig någon stans i Sverige, juli 2015.

På måndag fortsätter följetongen. Då får du veta varför Amelias syskon fortfarande är livrädda för Oskar, Amelias pappa.

En reaktion på ”Följetongen om Amelia – del 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *