HJÄLP ELIAS OCH ANNA FÅ EN TRYGG JUL

Foto: Mariah Talbot

Stanna upp en liten stund i julstressen‼️

Medans du funderar över julmat och julklappar så befinner sig Anna fortfarande på flykt med sig son Elias. Trots att flera experter:
4 läkare
1 psykolog
1 legitimerad psykoterapeut samt socionom
larmat om att pappan förgriper sig på den lilla pojken så blundar myndigheterna.

Det misstänkta brottet utreds inte. Istället gavs pappan vårdnaden. Elias fick träffa sin mamma varannan helg trots att det inte finns något som pekar på att hon brister i sin föräldraförmåga. Tvärtom, hon har gjort vad varje förälder enligt lag är skyldig att göra. Hon har agerat när hon började misstänka att hennes son var utsatt för misshandel och övergrepp. Anna kämpade länge för att få hjälp. Det mesta vändes emot henne. Till slut stod hon inte ut längre. Hon tog sin barn och gick under jord.

Jag har publicerat flera inlägg om deras situation. Läs gärna hennes juridiska ombuds syn på hur ärendet hanterats, eller intyget från Hans Cagnell, leg psykoterapeut och socionom. Missa inte heller det bandade samtalet mellan Monica Dahlström-Lannes och aktuell åklagare. Se länkar nedan.

Jag tycker det är alldeles förfärligt att Elias och hans mamma ska behöva vara på flykt i vårt eget land. Det är skamligt. Vi kan bättre än så här. Om du håller med, hjälp då till att protestera genom att maila aktuell socialtjänst.

Du kan ändra texten i mailet om du önskar, men var noga med att använda samma ”ämne”. Eftersom alla mail till kommunen diarieförs så kan vi följa upp antalet protester.

Fortsättning följer…

//Agneta Bravélius

#vågaBRYdig #stockholmskommun

Maila till:
ostermalm@stockholm.se

Ämne: GE ELIAS OCH HANS MAMMA EN TRYGG OCH SKYDDAD MILJÖ

Det har kommit till min kännedom att expertvittnen som larmat om misstänkta övergrepp avfärdats. Elias och hans mamma befinner sig därför på flykt i vårt land.
Jag kräver att ni ser till att Elias och hans mamma omedelbart erbjuds en trygg och skyddad miljö.
Jag är medveten om att Elias egentligen heter något annat. Agneta Bravélius, BRY – Barns Rättsskydd har informerat följande personer om hans rätta identitet:

Andrea Ström, socialnämnden
Jan Rönnberg, socialchef
Christina Klang, stadsdelsdirektör Östermalm

Jag ser fram mot ett positivt besked.

Med vänlig hälsning,

Läs mer om Elias:
25/11: Tvingas gömma sig för att skydda sitt barn
27/11: Annas ombud avslöjar rättsskandalen
29/11: Socialtjänsten ignorerar experter
2/12: Inspelat samtal mellan Monica Dahlström-Lannes och aktuell åklagare

6 reaktioner på ”HJÄLP ELIAS OCH ANNA FÅ EN TRYGG JUL”

 1. Det här ärendet sammanfaller med maktskiftet i Stockholms stad. I Stockholm styrs socialkontoren i varje stadsdel av en ”social delegation”, som utses av kommunfullmäktige. Ordföranden och vice ordföranden i sociala delegationen Östermalm har varit informerade om ärendet sedan 9 oktober. Vice ordföranden Andrea Ström ansåg då att – eftersom det pågick förundersökning mot fadern – att det var rimligt med placering av pojken hos sin mor.
  Sedan gjorde modern en ny polisanmälan den 22 oktober. I samband med den bedömde polisen läget som så allvarligt att de skjutsade mor och barn till deras hem och väntade medan de kunde packa en väska och sen bege sig till skyddat boende. Samma dag bad jag, som moderns ombud, ordföranden och vice ordföranden om ett möte. Inget svar kom.
  Sedan blev Andrea Ström ordförande den 1 november. Då har hon befogenhet att själv ta beslut om placering av pojken. Men då blev det annat ljud i skällan. Nu hänvisar hon ärendet till sina tjänstemän, som aktivt låtsas som om de ingenting fattar och avfärdar vittnen och uppgiftslämnare.
  Ursprungligen har ärendet förvrängts av en konsult hos socialtjänsten i Uppsala, som sannolikt har förfalskat ett samtal med pojken. När ärendet kom till socialtjänsten Östermalm, undertryckte chefen för barn- och ungdomsenheten Östermalm aktivt bevisning i ärendet. Men det är ännu värre. De förundersökningar som har gjorts hos polisen i Stockholm har aktivt vilseletts av hennes anställda, så till den grad att den misstänkte inte på två år har kallats till förhör.
  Detta är en ruskig rättsskandal, och det är häpnadsväckande att ordföranden Andrea Ström så lättvindigt låter mängder av bevisning rörande ett pedofilövergrepp begravas av hennes egna tjänstemän, så att de kan skydda sig mot åtal för skyddande av brottsling.

  1. Vad är detta för ett rättssamhälle? Man blir mer än mörkrädd när man förstår att dessa fega individer håller varandra om ryggen. Vilka fega ryggradslösa tjänstemän som inte kan stå upp för ett litet oskyldigt barn!Dessa människor som sitter på sina maktpositioner och begår tjänstefel borde omedelbart sparkas från sina tjänster.De har helt uppenbart begått grova misstag!

 2. Detta är en stor skandal att en mamma som enbart försöker skydda sitt barn, måste gömma sig.Detta sker i vårt eget land Sverige! Vad är detta för ett U land? Socialtjänst ska inte ha med barn att göra överhuvudtaget! Det måste till specialutbildade personer som kan och förstår barnens språk.Det är av största vikt att detta kommer ut i andra länder! Sverige har blivit ett riktigt farligt land med alltför många galna beslutsfattare, som i detta fall.Myndigheterna måste börja lyssna på expertisen !

 3. Jag har skickat detta till dem nu.
  Jag var också inne på chatten med socialen i Östermalm och beskrev hur jag tycker om detta. Dem så till mig att dem inte viste vad jag pratade om . Jag skickade länken till bloggen och efter det fick jag inget svar. Hoppas detta hjälper lite . Hur mår hon och pojken?

  1. Så bra att du kontaktade dem. Tack!
   Socialtjänsten hävdar ofta sekretess eller säger som du beskriver – att du inte vet vad du pratar om.
   Där kan de gömma sig.

   Vi vet varken hur han mår eller var han är. Men vi gör allt vi kan för att hjälpa både honom och mamman.
   ❤️

 4. ”Mamman kidnappade sin åttaårige son efter att ha förlorat en vårdnadstvist.

  Hon fick stöd av en barnrättsgrupp som anser att ”ett mäktigt pedofilnätverk har infiltrerat rättsväsendet”, berättar SVT:s ”Dokument inifrån” i den nya serien ”Att rädda ett barn”.

  Pappan letade efter pojken i fem månader innan polisen till slut hittade honom – och grep mamman.

  – Det här handlar om ett barn och frågan har kapats av en intressegrupp, säger producenten Bo-Göran Bodin.” från Expressen på nätet

  Jag ska titta på Dokument inifrån ikväll och är det som så att mamman förtalar sin sons pappa(!) ja, då är det verkligen en skandal som inte gagnar ert ursprungliga syfte dvs att värna om BARNEN. Korrekta fakta är alltid bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *