Två kvinnor som anmält pedofil häktade!

Foto: Mariah Talbot

När poliserna knackade på Evas dörr tänkte hon;
– Äntligen!
– Äntligen skulle hon in på förhör och berätta om de sexuella övergrepp hon hade hört sina bonusbarn berätta om. Väl inne på polisstationen placerades hon i fyllecellen. Hon satt sedan häktad under en hel vecka, med fulla restriktioner, utan varken telefon eller klocka. Hennes brott? Misstänkt för egenmäktighet mot barn.

Strax efteråt häktades en annan kvinna, Anna. Hon hade kontaktat socialtjänsten då flera av hennes fem barn berättat att deras pappa, Peter, utsatt dem för sexuella övergrepp. Hon bad om hjälp att skydda dem och hon ville absolut inte att barnen skulle sova över hos honom. Socialtjänsten tog inte hennes oro på allvar. De bortsåg från alla oroväckande tecken som barnen visat upp. Peter fick vårdnaden trots att polisutredning om de misstänkta brotten pågick!  När Anna insåg att övergreppen fortsatte tog hon barnen med sig och flydde landet. Då hennes gömställe avslöjades häktades hon och barnen flyttades omgående hem till den misstänkte pappan.

Peter har tillgång till sju barn. Efter hans separation från Anna träffade han en ny kvinna, Karin. Hon har två barn i ungefär samma ålder som hans egna. Deras biologiska pappa Lars tog kontakt med mig för snart ett år sedan. Han uttryckte sin förtvivlan över att socialtjänsten inte agerat när hans barn berättat om övergrepp som mammans nya man skall ha utsatt dem för och bad om hjälp att skydda sina barn.
Även han förlorade vårdnaden.

Det har med andra ord riktats misstanke mot Peter från två olika håll, från två olika syskonskaror. Det är samma socialtjänst och polismyndighet som handlagt ärendena, på orten där han bor.

Eva som satt häktad under en vecka, misstänkt för medhjälp till ”kidnappning av barn” lever tillsammans med Lars. Hon har fått höra mycket allvarliga berättelser från sina bonusbarn. Både Eva och Lars har viss kontakt med de andra barnens mamma. De söker stöd hos varandra.

Eva har mått mycket dåligt både under och efter häktningen. Hon är chockad över att ha blivit frihetsberövad för ett brott som hon anser sig oskyldig till.  Hennes egna barn chockades också svårt av att deras mamma försvann. Hon tilläts inte kontakta dem utan fick bara ringa ett samtal – till sin advokat. Som egen företagare drabbades även både hennes företag och kunder hårt då hon inte kunde meddela sig.

Hon beskriver att det värsta trots allt är att ingen lyssnar på barnen. Både Lars och Anna har tidigare polisanmält pappan/styvpappan. Ingen av anmälningarna har ens lett vidare till åtal. Däremot kunde man lägga resurser på att skicka poliser från orten där Peter bor. De reste över 70 mil för att gripa henne!

Jag känner till flera andra kvinnor som gripits av liknande anledning. Nu är det nästan tio stycken som jag vet. De har flera saker gemensamt. De är kloka och välutbildade, de har lyssnat på sina barn och gjort det varje förälder enligt lag är skyldig att göra: de har skyddat barnen mot fortsatt misshandel och/eller sexuella övergrepp. För detta har de straffats. En del har fått fängelsestraff andra har fått samhällstjänst.
Men, de som straffas hårdast är barnen. Alla barn i dessa fall har omgående placerats hos den misstänkte fadern.

Imorgon berättar jag om rättegången.

Tacksam om ni hjälper oss att sprida detta!
Så här får det inte gå till.
Vi måste gå samman och kräva förändring!
Läs här vad du kan göra.

9 reaktioner på ”Två kvinnor som anmält pedofil häktade!”

  1. Hur i hel..te kan det få gå till så??? Är inte detta ett brott?? och har inte vi som vuxna skyldighet att skydda våra och andras barn?? Ska då anmälaren bli straffad för det och barnen ej bli trodda? ? Vilket rättsystem är det vi har?? Man börjar ju nästan fundera och tro att rättsystemet är FÖR pedofiler!!!!???

  2. Har de anmält falskt, bör de anmälas för våldtäkt av barn.om.undersökning gjorts. Kvinnors vapen i vårdnadstvist, sexuellt utnytja barn, även våldta,dem. Det blir det om det görs undersökning. Långt fler mammor våldtar sitt eget barn. Än pappor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *