”När blodsbanden brister”

 

 

10600471_750889264973736_1161697709922514592_n

Tänk att elva år har gått sedan min bok ”När blodsbanden brister” gavs ut under pseudonymen Hanna Svensson. Jag ville berätta om bristerna inom det svenska rättssystemet och syftet var att skapa förändring.

Boken såldes riktigt bra, över
70 000 ex här i Sverige. Den gavs även ut i Danmark. Visst blev jag inbjuden att tala i riksdagen vid två olika tillfällen. Och jag har fått priser och utmärkelser. Men för utsatta barn har det inte hänt ett skit (ursäkta språket).

Det är fortfarande ingen som tar barn på allvar när de berättar om misshandel och sexuella övergrepp. Däremot visar vi alltför mycket hänsyn till misstänkta förövare.

Jag tror att många har en övertro på den ”svenska välfärden” och framförallt har vi en övertro på föräldrarollen. Vi vill helt enkelt inte se att många föräldrar förverkar sin rätt att kallas förälder när de misshandlar eller förgriper sig på sitt eget barn.

Hjälp gärna till att sprida kunskap om detta. Vi måste öppna ögonen och se dessa barn! De finns runt omkring dig.

Fram till 1 september kan du köpa boken för 130:- inkl. porto (ordinarie 159:-). Maila namn och adress till info@barnsrattsskydd.se så postas boken mot faktura.

Det finns också en uppdaterad version som e-bok. Den innehåller tidigare ej publicerat material. Går att beställa exempelvis här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *