ÖPPNA ÖGONEN OCH BRY DIG

Foto: Mariah Talbot
Foto: Mariah Talbot

Förra veckan berättade jag om en mamma som häktats för att hon skyddat sina barn mot fortsatta övergrepp.  I samma veva häktades även en annan kvinna anklagad för medhjälp.

Jag känner redan sedan tidigare till andra, liknande fall. Nu har jag fått kännedom om ännu fler.

Dessa fall visar tydligt att misshandel och sexuella övergrepp mot barn inte tas på allvar i Sverige.
Barnen berättar för den som de känner sig trygg hos.
När denna förälder kontaktar polis och socialtjänst för att få hjälp så blir de ofta starkt ifrågasatta. En del, som väljer att själva skydda sina barn, mister inte bara vårdnaden utan häktas och hamnar i fängelse.
Barnen är de som straffas hårdast.
De placeras hos den förälder som förgripit sig på honom eller henne.

Vi kommer att belysa flera fall på ett lite annorlunda sätt med start imorgon.

För nu är det verkligen dags att ÖPPNA ÖGONEN OCH BRY SIG!

2 reaktioner på ”ÖPPNA ÖGONEN OCH BRY DIG”

  1. i min närhet har jag en kvinna som i sin desperation över att ingen lyssnade på henne tog barnen och rymde .hon blev häktad och även där blev hon illa behandlad ..barnens far sade att det var så hemskt när han inte hade haft möjlighet att träffa sina barn när dom var borta och domstolen dömde henne till fängelse och som om inte det var nog så fick hon kontaktförbud så hon har inte ens fått prata med dom i telefon eller kunnat skriva till dom .Då är min första fråga ..är det mer synd om pappan när han inte fick träffa sina barn än om mamman ? mitt svar är att dom det är mest synd om är BARNEN ! Min andra fråga är..hur går det till när ett kontaktförbud har gått ut ? är det upp till mamman att ta kontakt igen ? mitt svar är att det kommer ju inte att fungera eftersom man kan ta förgivet att mamman säkert har diskuterats hos pappan inför barnen och dom kanske tror att mamman inte har brytt sej om dom eftersom hon inte har hört av sej och åter igen är det BARNEN som hamnar i kläm ! VEM ska hjälpa dom till ett normalt umgänge igen ?

    1. Hej,

      Det är svårt att svara på dina frågor utan att veta mer om fallet.
      Men generellt sett så håller jag med om att BARNENS väl alltid skall vara i fokus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *