Pojken kunde aldrig glömma hennes vänlighet

Avrundar veckan med en inspirerande historia om Gary från Alabama, USA. Både han och hans syskon var placerade i fosterhem. På toppen av en trasslig uppväxt så hade han även problem med sin fysiska hälsa. Det var i samband med en hjärtoperation som han träffade sjuksköterskan Kathy som han sent skulle glömma.

Foto: Newsner.com
Foto: Newsner.com

”För den lilla pojken kom Kathy att betyda oerhört mycket. Efter allt han gått igenom under sin tuffa uppväxt fyllde sjuksköterskan hans liv med en värme och trygghet han inte tidigare haft i sitt liv.

– Av någon anledning var hon väldigt snäll mot mig och jag såg verkligen fram emot hennes besök varje dag. Hon brydde sig extra mycket om mig så när de flyttade henne till en annan avdelning grät jag verkligen, säger Gary enligt LittleThings.”

Hon gjorde sådant stort intryck på den lilla grabben att han hade svårt att glömma henne. Efter att ha lagt ut en efterlysning på Facebook träffas de igen 40 år senare. Här kan se deras känslomässiga återförening 🙂

Jag har själv träffat många människor med trasslig barndom. Flera av dem har liknande historier att berätta. Det har funnits någon Ingrid eller Gösta i deras liv som har BRYtt sig lite extra mycket. En del vittnar till om med om att de inte hade funnits kvar om det inte hade varit för Ingrid eller Gösta.

Du kan också bli en viktig person i en liten människas liv. Det behövs oftast inga stordåd.
BRY dig bara!
Det som gjorde att Gary inte kunde glömma sin sjuksköterska var att ”hon var vänlig, log och begärde aldrig något tillbaka” – så enkelt som så.

Önskar dig en riktigt trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *