Polisen hämtar Anders imorgon!

 

SONY DSC

Foto: Mariah Talbot

Igår ringde polisen till Anders mamma. De ville hämta honom samma dag. Hon bad att få uppskov, för att förbereda Anders och få möjlighet att säga farväl. Efter att polisen hade fått medgivande från pappan (= den misstänkte förövaren) beslöts att hämtning skulle ske imorgon torsdag istället. Om mamman inte släpper iväg Anders riskerar hon fängelsestraff för egenmäktigt förfarande med barn.

Mamman kan inte tala om för Anders när de kommer att ses igen, för de vet hon inte. Enligt en av socialtjänstens utredningar skall Anders ”avprogrammeras från modern”. Observera att förskolepersonalen uppfattar Anders som en ”pigg och glad” pojke som utvecklas åldersadekvat, enligt samma utredning. Vad ska han avprogrammeras från?

Varken domstol eller socialtjänst har tagit hänsyn till att man splittrar en syskonskara. Anders äldre syskon ska bo kvar hos mamman.

I dagsläget går det inte att överklaga någon dom. Mammans advokat menar att man måste vänta till dess att pojken är överflyttad och det framkommit nya uppgifter. Man kan ju undra över hur, och till vem, det skulle kunna komma fram nya uppgifter när den här lilla knatten nu flyttar till ny ort, ny skola och ny vårdnadshavare. Senast Anders (8 år) träffade sin pappa var för 18 månader sedan.

Läs mer om Anders här.

Fortfarande med djup förtvivlan,
Agneta Bravélius

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *