Protestera

Foto: Mariah Talbot

Minns ni de tre barnen som vägrade att åka till pappa som misshandlat både dem och deras mamma? Varje gång de inte gick med på att träffa honom skulle deras mamma tvingas böta 30.000:-/helg. Inför förhandlingen om verkställighet avvisade tingsrätten de vittnen som stod på barnens sida.

Mamman överklagade beslutet men överprövning nekades. Beslutet står fast.

Historien slutar inte där.
Samtidigt som tingsrätten beslutade om vite pågick familjerättens utredning. Två av barnen berättade vid samtal om pappans våld mot mamman. De berättade även hur han misshandlat och förgripit sig på dem. Familjerättssekreterarna såg så allvarligt på deras berättelser att de upprättade två orosanmälningar 2018-09-13.

Igår, 2018-11-07, blev deras utredning klar. Samma familjerättssekreterare gör en tvärvändning och rekommenderar nu att pappan skall ges vårdnaden om barnen. I deras utredning nämner de ingenting om att de själva gjort orosanmälan knappt två månader tidigare. De har inte heller hört utomstående som ställer sig bakom barnen, bland andra den psykolog som nyligen gjort polisanmälan mot pappan baserat på vad barnen berättat för henne.

OBSERVERA att det inte finns något eller någon, annan än pappan, som talar emot mamman.
Däremot har orosanmälningar gjorts av psykolog, pedagog på förskolan, terapeut på kriscentrum där barnen fått bearbeta trauman efter pappans misshandel av mamman. De har tagit ställning och agerat när barnen berättat om misshandel och övergrepp som pappan utsatt dem för.

Vi kan inte ha ett rättssystem som vägrar lyssna på experter som för barnens talan. Vi kan inte heller ha en socialtjänst som inte vågar ta parti för utsatta barn. Nu behöver jag din hjälp att protestera. Här nedan finner du en mall som du kan använda tillsammans med mailadress till berörd kommun. Skriv gärna ”mailat” i kommentar nedan så vi ser hur många som protesterat.

Mitt förra inlägg om dessa barn nådde närmare 200.000 personer. Snälla, sprid detta brett så vi når ut till ännu fler!

Fortsättning följer.

—-

Hjälp till att protestera genom att maila till:
kommun@kristianstad.se

cc:
peter.wolodarski@dn.se; anna.careborg@svd.se; thomas.mattsson@expressen.se; lenak.samuelsson@aftonbladet.se; protest@barnsrattsskydd.se;

Ämne: LÅT BARNEN BO KVAR HOS SIN MAMMA

Jag protesterar mot familjerättens rekommendation att pappan som misshandlat sina tre barn och deras mamma skall få vårdnaden om barnen.

Jag kräver att socialtjänsten tar barnen, och de experter som gjort oros- respektive polisanmälningar mot pappan, på allvar. Jag kräver att ni agerar kraftfullt för att barnen skall få bo kvar hos mamman.

Socialnämndens ordförande Radovan Javurek vet vilka tre barn detta rör. Agneta Bravélius, BRY – Barns Rättsskydd var i kontakt med honom 2018-11-01 både per telefon och via mail.

Vänlig hälsning,

12 reaktioner på ”Protestera”

 1. Inför barns rätt!! Föräldrar som inte sköter sig, mot dem eller andra ska förlora all rätt omedelbart! Barnens väl ska ALLTID SÄTTAS FÖRST!!!

 2. Våra barn är vår framtid. Vi måste lyssna på och se till att de får växa upp i en trygg miljö . Vi måste inrätta barndomstolar där de lyssnar till barnens behov och inte bara föräldrarnas vilja.

 3. Vad är det för människor som sitter hos soc ? Har själv varit i kontakt med soc för många år sen i min kommun! Men då upplevde jag de dom kompetenta! Det verkar inte dessa människor i denna kommun vara! Vakna upp o ta ert ansvar! Barn som far illa ska inte behöva träffa den förälder som gör illa dem ! Den föräldern har förbrukat sin rätt till att vara förälder ! Håller tummar o tår att rättegången går åt rätt håll så barnen kan få läka o må bea igen! ????

 4. Jag undrar om de som tycker att dessa utsatta barn ska tvingas åka till sin pappa skulle ha gjort samma sak om det handlade om deras barn. Vi vuxna ska vara barnens trygghet. Hur ska dessa barn kunna lita på vuxna när de blir svikna på detta sätt? De har berättat i förtroende & får inte det stöd de har rätt till. Tänk er som mamma att behöva lämna sina barn & inte veta vad som händer dem. Jag & mina har gått igenom fysisk & psykisk misshandel så jag vet vad jag pratar om. Barnen ska inte åka till sin pappa. De behöver hjälp att bearbeta det de upplevt. Pappan ska bestraffas för det han utsatt sina barn & deras mamma för samt få hjälp till att förändra sitt beteende.

 5. Lyssna på vad barnen vill. Det är dem det gäller. Vuxna kan man aldrig tvinga att befinna sig någonstans mot ens vilja. Varför tvingar man barn? Det är övergrepp. Det har inte valt att hamna i denna situation .
  Vuxna måste vara lyhörda och barn behöver en trygg uppväxt för att utvecklas till ansvarstagande vuxna människor.

 6. Hur ska dessa barn, kunna lita på vuxna, om de tvingas gå till någon, som slår dem. S e till att barnen övervakas vid pappans träffar med dem. Domaren kan väl inte mena, att han/hon går till möten för att få stryk, av någon, då stannar nog även domaren hemma. Barnen ska inte ha stryk, det skulle inte mamman ha heller. En kuvad familj, stackars barn och stackars mamma. Överklaga domen

 7. I BBIC utredningar ska det tas hänsyn till barnens talan,barnens önskemål,barn i fokus och barns behov. I detta ärende brister ALLT detta även barnets bästa.

 8. Blir upprörd, arg & ledsen över att barns livssituationer ska behöva se ut så här & att socialtjänster i vårt land kör huvudet i sanden & inte ser till barnens bästa utifrån vittnesuppgifter mm

  Mailat !!!

  Mvh Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *