Rapport från BRY-grupperna :)

Foto: Mariah Talbot
Foto: Mariah Talbot

Det händer mycket ute i BRY-grupperna nu.

I Eskilstuna rapporterar Falak Qazi att de haft ett positivt möte med en kommunstrateg som arbetar med barnrättsfrågor och en polis som brinner för dessa frågor. De diskuterade bland annat att sekretessen många gånger går för långt. Mötet var startskottet för att finna ett gemensamt sätt att kunna hjälpa våra utsatta barn. Fortsättning följer…

Jag har hört flera lärare beskriva vilken frustration det innebär när de anmäler misstanke om att ett barn far illa till socialtjänsten och sedan inte får någon som helst återkoppling. De vet med andra ord inte om socialtjänsten agerar på deras anmälan eller ej. Bristande samverkan mellan olika myndigheter är dessutom något som FN kritiserat Sverige för.

På flera orter är våra BRY-grupper dessutom på väg att göra oss mer synliga bland allmänheten. Som det ser ut i skrivande stund blir nästa event i Nacka. Återkommer om det lite närmare inpå.

Vi startar ny grupp i Falkenberg under ledning av Helen Andersson! Hon startar därmed den sjunde BRY-gruppen. Precis som många andra verksamma inom BRY har Helen kunskap om hur skyddsnäten brister i vårt samhälle när det gäller våra barn. Hon är mamma till fyra barn och har som mål att utbilda sig till jurist. Allra helst vill hon arbeta inom området barn- och familjerätt.

Vill du också vara med i BRY-grupp?
Eller, kanske starta egen på din ort?
Varmt välkommen att kontakta oss på info@barnsrattsskydd.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *