Respekt Elaine!

Idag berättade Elaine Eksvärd i intervju i Nyhetsmorgon om de sexuella övergrepp hon utsattes för under barndomen. Med i studion fanns också Patrik Sjöberg.
Titta på hela inslaget!
Klippet innehåller många kloka tankar.

Imorgon släpps Elaines bok ”Medan han lever”:

medan-han-leverNär Elaine blir mamma dras hon tillbaka till sin egen utsatta uppväxt och inser hur den har format hennes liv. Nu vill hon berätta för att göra skillnad. Vi får följa med tillbaka till ett tidigt 80-tal i Stockholms förorter då föräldrarna separerade. Det är en modig och självutlämnande berättelse, ett försvarstal för barnets rätt, en påminnelse för oss alla om hur det kan vara att växa upp.

Jag ser fram mot att läsa den.

I dagens Sverige krävs fortfarande både mod och styrka för att berätta att man varit utsatt för sexuella övergrepp. Det är alltjämt tabu. Media hjälper inte direkt till att förändra detta.

Elaine skriver på sin blogg:
”Gomorron Sverige och andra medier väljer att inte uppmärksamma min bok av lagliga skäl. Jag har förståelse för det intellektuell samtidigt som jag måste erkänna att barnet i mig tar det djupt personligt. För någonstans säger deras handling mig att jag och alla andra barn ska stanna kvar i tystnaden, i mörkret. De ser åt andra hållet med lagboken som skäl. Inte en sekund tänker de att lagboken har fel. För att ändra ett system som är fel så måste man trotsa det genom att göra det som är rätt. Jag är evigt tacksam för att Nyhetsmorgon och andra medier gör det.”

Det är ofattbart att det fortfarande är så här i Sverige 2016.
MEN, det kan vi hjälpas åt att förändra!
Eller hur 😉

Mot ljusare tider!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *