Sammanfattning av Annas kamp

VARNING FÖR STARKT INNEHÅLL!

Anna lever idag gömd med sin son. Hon har kämpat flera år för att få myndigheternas hjälp att skydda sin son från fortsatta övergrepp. En dag fick hon nog och gick under jord.

Jag har tidigare publicerat Annas inspelade möten med exempelvis familjerätten. Nu har Monica Dahlström-Lannes satt samman flera ljudfiler för att ni ska få en tydlig inblick i deras kamp. En kamp som de delar med många andra. Elias är långt ifrån det enda barnet som saknar skydd idag. Och hans mamma Anna är långt ifrån den enda förälder som kämpar för att skydda sitt barn – helt utan myndigheternas hjälp.

Inspelningarna är autentiska. Elias och Anna heter i verkligheten något annat.

Mer om Anna och Elias finner du här:

Mina inlägg om Anna och Elias

 2018
25/11: Tvingas gömma sig för att skydda sitt barn
27/11: Annas ombud anser detta är en rättsskandal 
29/11: Socialtjänsten ignorerar experter
2/12: Inspelat samtal med åklagare 

2019
13/1: Socialtjänsten polisanmäler Anna då hon visar bilder på sin sons skadade kropp
26/1 Socialtjänsten vill placera Elias i jourhem. 
23/2 Anna är häktad i sin frånvaro. Ringer åklagaren.
10/3 Sammanfattning av Annas kamp
14/3 Oerhört tungt besked. Anna och Elias hämtades idag. 
23/3 Jag namnger och polisanmäler familjerättssekreterarna
28/3 Elias huvudvittne hämtas av polis
1/4  Anna omhäktad
6/4 Socialtjänsten polisanmäler hjälpsökande Anna
28/4 Rättegångarna mot Anna, Elias mamma
2/5 I tingsrätten idag för Anna
6/5 Stängda dörrar
7/5 Plötsligt visas ”hänsyn” till barnet
8/5 Kom till Annas rättegång nästa vecka
14/5 Annas fjärde dag i tingsrätten
15/5 Sista rättegångsdagen för Anna
15/5 Slutpläderingarna
16/5 Anna släpps ur häktet

14 reaktioner på ”Sammanfattning av Annas kamp”

 1. Fy fan!!! Jag blir både förbannad och ledsen.Mår riktigt illa när jag hör det här.Usch!!! Den karl ska fan in bakom galler.Socialen och polisen är ju inte riktigt kloka! Och domaren som gav han vårdnaden.?
  Det här är sjukt!!

 2. Jag klarade inte höra pojkens gråt och hans ord, sådan djup förtvivlan från honom. Förstår modern helt och fullt. Hur kan Sveriges polis, rättsväsende m fl inte förstå. Så sonens djupa förtvivlan är inte sanning nog.

  1. Jag var tveksam till att ta med pojkens gråt men fattade till slut beslutet om att ta med dessa 20 sekunder. Jag tror att vi behöver både höra och se för att våra hjärtan ska öppnas även för barnen här i Sverige. Vi ser barn utomlands i reklamfilmer på TV så varför inte lyssna på våra egna.
   ❤️ till dig Hannah

 3. Vad är det för stofiler som sitter i rätten.
  Jag begriper inte hur detta kan hända.
  Detta barnet är i stor fara, ska han behöva ta sitt liv?
  Vad tror dom att denna lika pojk känner när ingen tror på honom, utan hans mamma, som inte får träffa honom.
  Sedan när blev det förbjudet och förödmjukande att fotografera sitt eget barn då han utsatts för misshandel och ev, pedofili.
  Beklämmande, man känner sig maktlös.

 4. Hur kommer det sig att åklagaren inte går vidare.?Vad är bakgrunden till det? Är detta en objektiv bedömning? Mycket man skulle vilja veta innan man tar ställning.

  1. Vi vet inte heller vad bakgrunden är till att åklagare inte går vidare. Det jag generellt ser är att vi har ett allvarligt attitydproblem i Sverige. Vi vill inte se att barn far illa mitt ibland oss helt enkelt. Vi tar föga notis om barn som berättar eller visar tecken på att vara utsatta. Vi lyssnar hellre på en vuxen som hävdar sin oskuld – generellt sett.

   Men, vi nystar vidare i detta fall och återkommer inom kort med ytterligare information.

 5. Alltså detta är helt sjukt! Myndigheterna i ett nötskal! Suttit i samma situation, levt ihop med en psykopat i 17 år som dessutom slagit våra 3 barn! Vi flydde till en kvinnojour och var där i 4 månader – trots att barnen, 14, 12 & 10 berättade för socialtjänst och familjerätt om vad de utsatts för av sin pappa – trots detta så gjorde de idioterna bedömningen att barnens berättelser inte skulle vara sanningsenliga eftersom de gjorde bedömningen att det skulle vara ”Jag” som påverkat barnens berättelser!? Därför ansåg de att det ”bästa” för barnen var att bo ’vecka-vecka’ trots att barnen vägrade och bad om att få bo med mig på heltid!

 6. Får jag lov att kopiera länken till detta inlägg med ljudinspelningar och allt, och skicka till uppdrag granskning?

 7. Alltså…..va?!?! Mår illa på riktigt! Va är det för problem med ”folk”? Hur i h-vete kan man ge pappan vårdnaden? Och jag lyssnade på ljudfilerna. Tror min hund har mer vett! Konflikträdda as!!! Fy fan!!!

 8. Hej.
  Vilken fruktansvärd historia och som Anna verkligen kämpar!
  Finns det möjlighet att få målnumret till vårdnadsdomen eller till brottmålet för att se hur det kan gå så fel?

 9. Var är Barnets Bästa I Centrum BBIC? Varför följs inte Bantkonventionen, Mänskliga Rättigheter och Varför agerar inte Socialtjänsten när ett barn far illa gråter berättar bönar och ber om hjälp???
  Detta är UNDER ALL KRITIK. Ett barn ska bli lyssnat på utan förövaren i sällskap, bli skyddad. Även skolor o huvudmän måste ta detta på allvar o på allvar samarbeta med berörda myndigheter och våga stå på sig när de ser ett barn löpande är ledset har utbrott men främst SER deras kroppar på gympan el övrig tid. Det är som om alla vore både blinda ,döva och saknar empati för de barn de ansvarar för när vi tror vi lämnar våra barn till en trygg förskola el skola. Ett fruktansvärt obehagligt klimat i Sverige idag. Det finns flera fall likt detta ett pågår i Dalarna som mörkas inom socialtjänst och skola löpande. Dessa pojkar far väldigt illa!!! Är det här enda vägen att offentligt berätta då får det bli så. Bra inslag??❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *