Skandal inom socialtjänsten

 

Filmen ”Pojken och tanten som inte ville förstå”  av Thor-Björn Bergman, Kanal 100

Krisen inom socialtjänsten är ett känt faktum. Deras egna fackförbund varnade till exempel i april i år om att socialtjänsten är på gränsen till ett sammanbrott.  ”Chefer har svårt att hitta kompetent personal och personalflykten från socialtjänsten är ett stort stressmoment.”

Regeringen svarade äntligen i mitten av september med att satsa 250 miljarder kronor per år på socialtjänsten arbete med utsatta barn. Enligt artikel i SvD menar man att ”Förhoppningen är att mildra den omfattande kris som råder i dag på grund av hård belastning. ”

Jag anser att problemen inom socialtjänsten inte enbart beror på personalbrist. Det råder dessutom brist på utbildning bland socialsekreterarna. Kunskapen om vilka varningsklockor de ska ta fasta på och hur man på bästa sätt hjälper ett utsatt barn ingår inte i deras utbildning!

Dessutom handlar det många gånger om ett mycket allvarligt attitydproblem. Se filmen ”Pojken och tanten som inte ville se” här ovan så förstår du vad jag menar.

 ”Den här filmen bygger på ett autentiskt samtal mellan en 8-årig pojke och en socialsekreterare.  Pojken berättar detaljerat vad hans pappa utsätter honom för och efter samtalet går socialsekreteraren in till sin kollega och redogör för pojkens berättelse. Här hade historien kunnat sluta, men socialsekreteraren tolkar det pojken berättat på det mest hårresande sätt och när samtalet är slut raljerar hon över sin ”bedrift”. Nu har hon listat ut vad pojken har varit med om. Samtalet slutar med att de båda socialsekreterarna gör high-five som en bekräftelse på att de har uppdagat sanningen. Men vems sanning handlar det egentligen om?”

Det är skrämmande att höra vad som utspelar sig i samtalet mellan socialsekreterarna i slutet.
Du måste helt enkelt se den här filmen!

Detta allvarliga attitydproblem drabbar många barn i vårt samhälle idag på de mest fruktansvärda sätt. Det innebär alltför ofta att barn som berättar om misshandel och sexuella övergrepp tvingas bo kvar hos sina förövare. En fullkomligt absurd situation. Jag får flera mail och telefonsamtal varje vecka från oroliga och förtvivlade föräldrar som inte får hjälp att skydda sina barn. Det är bara en tidsfråga innan vi har ett nytt fall liknande Yara.

Det är skrämmande att våra ansvariga politiker inte tar situationen på allvar.  De inser inte att detta är ett akut samhällsproblem! De har förvisso tillsatt ytterligare utredningar, men vi behöver inte fler utredningar. Det finns inget mer att utreda!

Socialtjänsten behöver reformeras och det är akut för krisen påverkar våra barn! 

Håller Du med om det och ställer dig bakom våra krav på förändring?
Då behöver vi Din hjälp!
Här får Du veta hur Du kan göra för att vara med i vårt förändringsarbete. 

Har Du egna erfarenheter om bristerna inom socialtjänsten? Berätta gärna i kommentar nedan. Du kan vara anonym.

Tack för att du hjälper till att sprida detta.

 

4 reaktioner på ”Skandal inom socialtjänsten”

 1. Hej
  Det finns en minst lika hemsk masspsykos som drabbat en stor del av samhället idag; att man ser monster som inte finns. Ber ett barn med ett avvikande beteende om hjälp med skolan m.m. så tolkar socialtjänsten det som att barnet inte vill bo hemma. Detta trots att skolans utredningar visar att barnet behöver stöd. BUP personal som aldrig talat med barnet förespråkar ett omhändertagande och inte verkar det som att de orkat läsa vad de själva skrivit i sin journal under ca 1,5 år.
  På slutet finns fortfarande inget stöd i skolan eller för övrigt i livet trots ytterligare en utredning i socialtjänstens regi.
  Önskar på inget sätt att denna häxjakt på biologiska föräldrar skall förstärkas, den har redan fått helt vansinniga proportioner. Varken jag eller mitt barn kommer förlåta de inblandade och jag tror inte en sekund på att politiker och tjänstemän skulle behandla sina egna barn eller barnbarn som de behandlat mitt barn.
  Mvh
  Knytta

  1. Då skulle jag uppmana dig att omgående skriva till riksdagen angående det nya lvu förslaget, och protestera kraftfullt.
   Går det igenom innebär det att dem kan flytta ditt barn ifrån dig, ”för barnets bästa”
   Gäller barn med fysiskt psykiskt handikapp och allt övrigt socialtjänsten hittar på längs vägen.

 2. BUP sitter ofta i knät på socialtjänsten. Man ska akta sig för allt som har med kommunal regi att göra. Då handlar det om att spara energi och pengar och agerar man helst inte alls eller så snålt som möjligt. Min erfarenhet.

 3. Det är ju såhär det går till.barnen oavsett ålder praktiskt taget förhörs på olika sätt.Får ledande frågor som sedan vrids och tolkas som socialsekreteraren vill ha det.uppgifterna varken verifieras eller kontrolleras av chefer och i många fall utredningar är baserade på felaktiga uppgifter personliga åsikter och vridna tolkningar. Och föräldrar står maktlösa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *