Stolt mamma med fantastiskt initiativ

Pia Kihlberg, stolt mamma till två barn, har tagit initiativ till motorcykel-kortege i Uppsala lördag den 11 juni. Vi är glada för att hon väljer att samarbeta med oss inom BRY – Barns Rättsskydd.

Hon har hämtat inspiration från Norge som startade mc mot mobbing hösten 2014. Sedan dess är det ett årligt återkommande event. Pia vill att detta ska bli en kortege FÖR alla barn/ungdomar som blir mobbade och deras familjer. Hennes förhoppning är att detta ska bli ett återkommande evenemang.

Hennes mål med kortegen är att vi vuxna ska öppna ögonen och våga se att barn far illa. Inget barn ska behöva gå till skolan med klump i magen. Hon menar att barnen måste känna att vi vuxna BRYr oss. Vi måste tala om för dem vad som är rätt och fel. Barnen måste våga komma till oss och be om hjälp.

Jag måste säga att jag beundrar hennes initiativ. Jag hör på  henne när hon pratar att hon verkligen BRYr sig om barnen, både sina egna och andras.
Hur många barn tror ni inte skulle vilja ha en mamma som Pia – som drar ihop en hel motorcykelkortege. Hur coolt är inte det? Här pratar vi om CIVILKURAGE!

Tillbaka till kortegen: den startar klockan 14.00 den 11/6 på Ikeas parkeringsplats i Uppsala. Mer information finner du här:

https://www.facebook.com/events/1736357593276934/

Hoppas vi ses då!
Sprid gärna detta i ditt nätverk så att vi blir riktigt många som tar ställning för barnen!

 

En reaktion på ”Stolt mamma med fantastiskt initiativ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *